Άνδρες,το ασθενές φύλο στα κρυολογήματα!

Posted: 21 Ιανουαρίου, 2011 in Υγεία

Όσοι λένε πως οι γυναίκες είναι το ασθενές φύλο διαψεύδονται αφού σύμφωνα με έρευνα …συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε κρυολογήματα σε σύγκριση

με τις γυναίκες και εφόσον και τα δύο φύλα ζουν υπό τις ίδιες συνθήκες.

Η έρευνα έγινε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Ατζού ενώ δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Occupational Medicine. Οι μελετητές παρατήρησαν μια ομάδα εθελοντών που προέρχονταν από 40 εταιρείες και μετά από ένα εξάμηνο τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το αν αρρώστησαν-κρύωσαν.

Σε ποσοστό 74% οι άνδρες που αγχώνονταν είχαν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν γεγονός που δείχνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημά τους έχει καταπέσει αρκετά.

Αντίθετα, οι γυναίκες αποδείχτηκαν «σκληρά καρύδια» αφού έδειξαν μεγαλύτερη υπομονή και λιγότερη γκρίνια συγκριτικά με τους άνδρες!

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι διαφορετικά μιλούν στο γιατρό και τους γύρω τους για το κρυολόγημα που περνούν σε σχέση με τους άνδρες. Το προαναφερθέν συμπέρασμα οδηγεί σε ένα άλλο: ότι οι δεύτεροι ενδέχεται να αντιδρούν χειρότερα συγκριτικά με τις πρώτες.

Η κατάθλιψη και το άγχος είναι τα δύο βασικά αίτια που κρατούν μερικές μέρες μακριά από την εργασία τους υπαλλήλους ενώ μειώνουν και την παραγωγικότητα.

Σχολιάστε